Menu
Billedserier
Hent Adobe Flash player
Stemningsbilleder fra Thorsminde
Flotte naturbilleder fra hele året Fotograf: Pernille Løvendahl Nielsen
Nyhedsbrev
Indtast dit navn og din e-mail nedenfor, hvis du ønsker at modtage vores nyhedsbrev.

THORSMINDE


Byen mellem hav og fjord

Thorsminde – stedet hvor Nissum Fjord og Vesterhavet mødes og er en by, med en meget speciel beliggenhed, på den smalle landtange mellem Vesterhavet og Nissum Fjord. Uanset hvor man færdes i Thorsminde-området,  har man en dejlig udsigt til fjord, klit og hav.

Storme og stormfloder er voldsomme oplevelser, som præger befolkningen i Thorsminde. Det er ikke blot i dagene under og efter sådanne begivenheder, hvor man husker døgn med konstant indsats, for når det værste er overstået, kommer der ofte lange perioder, hvor digerne skal sættes i stand.

Hovederhvervet er fiskeri, og det har naturligvis sat sit præg på byen. Det er altid spændende at se, når kutterne kommer ind fra havet og losser fiskene. Havnen ligger lige bag klitterne og indsejlingen og afgrænses af to lange moler ud i Vesterhavet. En spadseretur ud på molerne er – uanset vejret – altid en oplevelse. Hele området er et yndet område for lystfiskere fra tidlig forår til sen efterår.

På Strandingsmuseum St. George fortæller vi dramatiske strandingshistorier om de hundredvis af skibe fra nær og fjern, der gennem tiden er forlist på den farlige jyske vestkyst og om befolkningens møde med søfolk fra hele verden.

En af verdenshistoriens største strandingskatastrofer skete ud for Thorsminde i julen 1811, hvor de to engelske linjeskibe HMS St. George og HMS Defence strandede, og næsten 1400 søfolk mistede livet.

I udstillingen kan du følge de to skibe på deres sidste rejse og komme helt tæt på de mange genstande fra livet ombord, som dykkere har bjærget fra vragene.

Gå på opdagelse i udstillingerne, lyt til fortællingerne, prøv de interaktive spil, se filmene, klæd dig ud som britiske marinere anno 1811, kig ned i skuffer og ind i skabe.
Du kan også dykke ned i marinarkæologens eventyrlige univers med lommelygte og lege på havets bund – helt uden at blive våd.

Strandingsmuseum St. George
- Marinarkæologisk Center
Vesterhavsgade 1E, Thorsminde
6990 Ulfborg
Tlf.: 97 49 73 66
www.strandingsmuseet.dk


Kort over byen

Kalender
31.1.19
Pigeaften i butik Gitte T Ulfborg
Så er det med at være klar piger - nu skal I til en hyggelig aften hos Gitte...
Thorsmindeby.dk  |   borgerforening  |   6990  Ulfborg  |   +45 21250368  |   post@thorsmindeby.dk