Menu
Billedserier
Hent Adobe Flash player
Stemningsbilleder fra Thorsminde
Flotte naturbilleder fra hele året Fotograf: Pernille Løvendahl Nielsen
Nyhedsbrev
Indtast dit navn og din e-mail nedenfor, hvis du ønsker at modtage vores nyhedsbrev.

THORSMINDE


Byen mellem hav og fjord

Thorsminde
Storme og stormfloder er voldsomme oplevelser som præger befolkningen i Thorsminde. Det er ikke blot i dagene under og efter sådanne begivenheder, hvor man husker døgn med konstant indsats, for når det værste er overstået, kommer der ofte lange perioder, hvor digerne skal sættes i stand.

Thorsminde – hvor Nissum Fjord og Vesterhavet mødes
Havnen i Thorsminde syder af stille charme og livlig aktivitet. Kig ind i auktionshallen, når der afholdes fiskeauktion for turisterne. Det går stærkt, så man skal virkelig være vågen, hvis man skal følge med, men det er en oplevelse, I ikke må gå glip af.

Thorsminde er en by med en meget speciel beliggenhed på den smalle landtange mellem Vesterhavet og Nissum Fjord. Uanset hvor man færdes i Thorsminde-området har man en dejlig udsigt til fjord, klit og hav.

Hovederhvervet er fiskeri, og det har naturligvis sat sit præg på byen. Det er altid spændende at se, når kutterne kommer ind fra havet og losser fiskene. Havnen ligger lige bag klitterne og indsejlingen og afgrænses af to lange moler ud i Vesterhavet. En spadseretur ud på molerne er – uanset vejret – altid en oplevelse. Hele området er et yndet område for lystfiskere fra tidlig forår til sen efterår.

Thorsminde har også en interessant historie at fortælle. Én af de største strandingsulykker med næsten 1400 omkomne skete i 1811 ud for Thorsminde. Her forliste to store engelske linieskibe St. George og Defence. Denne tragiske begivenhed er baggrunden for, at det første strandingsmuseum blev grundlagt i Thorsminde, og på museet kan man i dag se en lang række genstande fra de to engelske skibe.

Thorsminde - Et besøg værd
Fisk & Fritid
En spændende forretning – et besøg værd. Grejforretningen ligger ved slusen i Thorsminde. Har områdets største udvalg i lystfiskergrej og beklædning til fiskeri, jagt og fritid. Salg af levende orm og madding. Udstedelse af fisketegn.

Fisk & Fritid
Havnevej 2, Thorsminde
6990 Ulfborg
Tlf.: 97497006

Strandingsmuseum St. George:

OBS museet er under ombygning - vil genåbne i påsken 2017!

Strandingsmuseum St. George i Thorsminde ligger nogle få meter fra Vesterhavet. Hovedattraktionen er flere tusinde dykkerfund fra vraget af det store britiske orlogsskib ”St. George”, der forliste ved Thorsminde d. 24. december 1811. Se vragfund fra St. George, børnemuseum med ubådsperiskop og akvarium, strandinger og redningsvæsen, IT-rum.


Strandingsmuseum St. George
- Marinarkæologisk Center
Vesterhavsgade 1E, Thorsminde
6990 Ulfborg
Tlf.: 97 49 73 66
www.strandingsmuseet.dk
Læs mere

Området er et sandt eldorado for lystfiskere, så tag fiskestangen med. Der er gode chancer for at fange lækkerier til frokost-bordet.

Kort over byen

Kalender
28.4.18
Sildedag i Thorsminde
Sæt allerede nu et stort X i kalenderen!

Der afholdes atter Sildedag...
Thorsmindeby.dk  |   borgerforening  |   6990  Ulfborg  |   +45 21250368  |   post@thorsmindeby.dk