Menu
Billedserier
Hent Adobe Flash player
Stemningsbilleder fra Thorsminde
Flotte naturbilleder fra hele året Fotograf: Pernille Løvendahl Nielsen
Nyhedsbrev
Indtast dit navn og din e-mail nedenfor, hvis du ønsker at modtage vores nyhedsbrev.

Baderåd


Sikkerhedslinen

Så er der lavet en analyse af sikkerhedslinen på Thorsminde Strand
Udarbejdet af:  Marie Laursen, Studentermedhjælper, September 2010
De 5 baderåd

1) Lær at svømme
Det kan være farligt at bade på stranden, især hvis du ikke har lært at svømme. Vælger du alligevel at gå i vandet, bør du finde et sted, hvor du kan bunde, og hvor vandforholdene er rolige, så du ikke kommer i vanskeligheder.

2) Gå aldrig alene i vandet
Er I flere sammen i vandet, kan I holde øje med hinanden og reagere hurtigt, hvis en af jer kommer i problemer. Det giver større sikkerhed for alle. Er du på en strand med livreddertårn, anbefales det at bade i området mellem de rød-gule flag, som livredderne overvåger. Undgå farlige lege i vandet og råb ikke om hjælp for sjov.

3) Læs vinden og vandet
Før du bader, bør du vurdere dybde, strøm og vindretning. Ved fralandsvind driver badedyr, gummibåde og luftmadrasser hurtigt til havs. Vandet bliver koldt inde ved kysten, og der kan være mange brandmænd. Ved pålandsvind er der øget risiko for revlehuller (hestehuller). Bliver du fanget i et revlehul, er det vigtigt, at du bevarer roen og lader dig føre med strømmen ud. Så har du kræfter til at svømme til siden og ind mod land, når strømmen slipper.

4) Lær stranden at kende
Bader du et nyt sted, skal du være ekstra på vagt. Spørg de lokale eller en livredder, om der er forhold, du bør kende, før du går i vandet. Måske sejler der en hurtigfærge forbi, der giver store bølger? Måske er stranden kendt for en stærk sidestrøm eller mange revlehuller? Tag dig god tid og husk, at forholdene ændrer sig med vejret.

5) Slip ikke børnene af syne
Selv større børn, der svømmer godt i en svømmehal, kommer nemt i vanskeligheder i mødet med havets strøm og bølger. Så hold godt øje med børnene på stranden og sørg for ikke at blivedistraheret. Hold dig tæt på dem, så I kan høre hinanden, og du kan nå at gribe ind, hvis det bliver nødvendigt.

NYt:
udskriv den vedlagte fil og hæng den op i sommerhuset :-)

Tilknyttet fil:    De 5 baderåd  (1717 Kb)
Kalender
16.12.18
BINGO - BANKO
Kom og vær med til pladespil i Mindbo Centret kl. 14.00

OBS: da pladespil...
Thorsmindeby.dk  |   borgerforening  |   6990  Ulfborg  |   +45 21250368  |   post@thorsmindeby.dk